Про це заявив 1 червня 2017 року голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Олег Панькевич в програмі «Фракція» в ефірі телеканалу «Перший Західний», - інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

За словами Панькевича, чинна влада застосовує методи режиму Януковича.

«Чи мають люди право на протест? Однозначно. При цьому влада зобов’язана їх почути, а представники правоохоронних органів мають охороняти мирний протест, попередити провокації. Але спровокували ситуацію саме представники влади. Потрібно було проголосувати за заяву ще зранку, як вимагали активісти, і головне - не потрібно було голові облради першому залишати сесійну залу – він мав бути разом з людьми», - наголосив Олег Панькевич.  

За його словами, заява, яку ухвалено 1 червня стосовно подій на попередньому засіданні, свідчить про те, що не зроблено жодних висновків, продовжується атака на патріотичні сили, влада хоче посилити репресії проти активістів.

«За режиму Януковича проти нас порушували кримінальні справи саме за 341 статтею (захоплення адміністративних будівель) – точно так само діє чинна влада, намагаючись посадити за ґрати чи залякати патріотів», - зазначив депутат.

Він наголосив, що влада має розуміти, що її дії можуть викликати адекватну реакцію суспільства.

«Уже не бачимо різниці між методами режиму Януковича і тим, що відбувається зараз. Нічого не зроблено, щоб подолати корупцію в Україні, не проведено люстрації, навпаки – представники старого режиму дуже добре почуваються у владних кабінетах. Нічого не зроблено, щоб усунути явища, через які люди виходили на Майдани. Влада має зрозуміти, що так далі діяти не можна, оскільки це може викликати адекватну реакцію суспільства. Зрештою, те, що відбулося в обласній раді недавно, є яскравим прикладом такої реакції», - зазначив Олег Панькевич.

Як уже писав «Вголос», 30 травня українські націоналісти від кількох політичних сил перед приміщенням Львівської обласної ради, де відбувалось пленарне засідання сесії, провели акцію з вимогою до місцевих депутатів прийняти звернення до Верховної ради, Кабінету міністрів та президента України. У зверненні українських націоналістів йдеться про необхідність прийняття закону про амністію для учасників антитерористичної операції, націоналізацію російського капіталу в Україні, припинення постійного зростання тарифів з оплати комунальних послуг та продовження чинного мораторію на продаж землі до врегулювання економічної та соціально-політичної ситуації в країні.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ