Про це заявив директор департаменту комунікації Національної поліції Ярослав Тракало, повідомляє «112 Україна».

За його словами, вони отруїлися розпиленою речовиною невідомого походження.

«На данний момент біля Жовтненого палацу перебуває тисяча поліцейських і військовослужбовців Нацгвардії, які супроводжували участників заходу з місця збору в парку Шевченко до Жовтневого палацу. Біля нього участники акції кидали петарди та застосували піротехнику, намагаючись прорватись всередину палацу, вчинили штовханину з правоохоронцями, пошкодили двері будівлі. На данний момент у мене є інформація про те, що є постраждалі збоку правоохоронців від отруєння невідомою речовиною», – заявив він.

Тракало додав, що інформація про постраждалих серед протестуючих не надходила.

«З боку учасників акції офіційна інформація по лінії «102» не надходила. На даний момент затриманих немає. Але правоохоронці документують всі дії, за кожним фактом буде дана правова оцінка», – розповів він.

Тракало також повідомив, що в будівлі перебувають близько 850 осіб, які прийшли на концерт, в тому числі і діти.

Зазначимо, що частина прихильників Саакашвілі вже покинула територію, прилеглу до Жовтневого палацу, відправившись на Майдан Незалежності.

Як писав «Вголос», учасники акції «Марш за імпічмент», намагаючись потрапити у Жовтневий палац в Києві, вибили двері будівлі, де саме проходило новорічне свято для дітей.

Також між прихильниками Саакашвілі і поліцією стався конфлікт через встановлення сцени для «Маршу за імпічмент».

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом сьогоднішньої спроби захоплення Жовтневого палацу прихильниками лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ