Про це поінформували у прес-службі Нацполіції.

«До відділків поліції доставлено понад 100 сіб, які чинили спротив співробітниками поліції. Розпочато кримінальне провадження за ст.345 КК – «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», - повідомили у поліції.

За даними правоохоронців, під час проведення слідчих дій біля ВР у наметовому містечку було вилучено 9 гранат РГД-5, запали, «коктейлі Молотова» та 5 димових мін.

 

 

Вилучені речові докази направлено на експертизу.

У поліції наголосили, що процесуальні дії на території табору під Верховною Радою тривають в рамках кримінальних проваджень, які розслідуються слідчими столичної поліції.

«Мешканці наметового містечка вчинили непокору законним вимогам поліцейських та спричинили тілесні ушкодження правоохоронцям. У результаті до госпіталю МВС для надання медичної допомоги доставлені 4 працівників поліції, інформація про постраждалих уточнюється», - мовиться у повідомленні.

Як повідомляє «Українська правда», наразі Нацгвардія та комунальники залишають територію наметового містечка, із території вивозять демонтовані намети, речі мітингувальників вантажать у службові МАЗи та два трактори комунальників.

Кілька десятків людей просять віддати особисті речі мітингувальників, однак поліція на ці прохання не звертає уваги. 

Як відомо, сьогодні зранку біля наметового містечка під Верховною Радою відбулися сутички між поліцією і протестувальниками.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ