Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» говорили із юристом екологічної організації Софією Шутяк.

За її словами, підходити до вирішення проблеми екології Землі потрібно комплексно, а відтак думати про те, що ж залишиться нашим нащадкам має кожен: «Потрібно дотримуватися принципу сталого розвитку. Коли ми приймаємо будь-яке рішення, в тому числі – державного планування чи місцевого, то повинні зважати на те, що потребуємо також дечого і від природи. Тому, при вирішенні того, яким способом досягнути результату, ми повинні вибирати такий, що найменш шкодитиме довкіллю».

Адже надмірне використання електроенергії через кілька десятків років може призвести навіть до того, що на Землі частково зміниться клімат. А від цього страждатиме як рослинний, так і тваринний світ.

«Якщо говорити про зміни клімату більш глобально, то в нас міняється кількість опадів, у нас міняються біорозмаїття в певних територіях. Наприклад, такий ядовитий павук, як тарантул, колись був характерний лише для Криму і буквально для деяких територій південної України. Зараз він «доходить» майже до центральної», - пояснила вона.

Тож, на переконання Софії Шутяк, аби запобігти проблемі, ми повинні рідше користуватись гаджетами, більше часу проводити на природі, і брати приклад із інших країн: «Всі знають про величезну проблему Грибовичів. Як і будь-який полігон, він містить багато такого газу, як метан. Розвинуті країни використовують метан для того, щоб давати енергію громадському транспорту. Тобто ми шкідливе перетворюємо у щось корисне».

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ