Активісти та зоологи ініціювали збір коштів на процедуру штучного запліднення для рідкісного виду носорогів, який перебуває на межі вимирання. У світі залишилося лише три особини північних білих носорогів. Дві самки та один самець проживають у заповіднику в Кенії. Їх цілодобово охороняють озброєні рейнджери, повідомляє ТСН.

Єдиному самцю рідкісного білого носорога Судану 46 років, тому він вже не може самостійно запліднити самку. Щоб врятувати вид, зоологи за допомоги активістів почали збір коштів для проведення процедури штучного запліднення ЕКЗ. Аби за допомогою ЕКЗ народилося одне дитинча носорога, потрібно близько 1 мільйона доларів.

Наразі вдалося зібрати лише 85 тисяч, тому активісти просять про допомогу владу та відвідувачів одного з найпопулярніших у світі сайту знайомств.

«Я думаю, що уряд має відігравати велику роль і надати більше грошей. Ми потребуємо більше зацікавлених сторін і більше гравців, які змогли би підтримати такий проект», – зазначив кенійський підприємець Ббой Харрій.

Зоологи планують провести першу спробу вже наступного року.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ