Перша ракетка України Еліна Світоліна (№7 WTA) успішно почала боротьбу в одиночному розряді на турнірі міжнародної серії в Монтерреї.

У матчі першого кола українка розібралася з Данко Ковинич  з Чорногорії (№88 WTA), інформує видання Sport.ua.

Монтеррей. Перше коло Еліна Світоліна (Україна) – Данка Ковинич (Чорногорія) - 6:3, 6:2

Еліна продовжує виступи на турнірах, які топові тенісистки намагаються практично не грати. Але в ситуації, коли у неї пропали як гра, так і результат, це може істотно допомогти розібратися в собі і знайти ту найслабшу ланку, яка не дозволяє повернутися на свій високий рівень.

Матч з Ковинич особливих відповідей не дав, адже суперниця була не з тих, хто може створити проблеми для топ-тенісисток, в якій би формі вони не знаходилися. Нагадаємо, попередній свій матч чорногорка програла Катерині Бондаренко в Акапулько і місцями виглядала жахливо.

Сьогодні вона також не продемонструвала видатної гри, і була легко обіграна в двох сетах. Світоліна розібрала опонентку на прийомі другої подачі, вигравши завдяки цьому елементу матч. Одного брейка в першому собі і двох у другому виявилося досить, щоб зробити крок до другого кола змагань.

На своїй подачі українка проблем не мала, не давши заробити Ковинич жодного брейкпоінта.

У наступної суперниці досить непогані результати за останній місяць і зовсім недавно виграний 100-тисячник без програних сетів. Незважаючи на місце в світовому рейтингу, боротьба обіцяє бути досить наполегливою.

У другому раунді Світоліна зіграє проти Ольги Говорцової з Білорусі (№142 WTA).

Перемога в наступному матчі дозволить Еліні піднятися як мінімум на одну сходинку в світовому рейтингу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ