Про це повідомляє Інтерфакс

«Без згоди прийняти міжнародні стандарти і без забезпечення основних гарантій інклюзивного, справедливого і демократичного процесу ці вибори і їхні результати не мають легітимності та довіри», – йдеться у спільній заяві керівників країн G7 і ЄС, поширеній в середу.

«У зв'язку з цим ми засуджуємо президентські вибори у Венесуелі і їх результат, оскільки він не представляє демократичну волю громадян Венесуели. Уряд Венесуели втратив можливість для необхідного термінового виправлення політичного курсу», – наголошується в документі.

Лідери G7 і ЄС відзначають утвердження режимом Ніколаса Мадуро авторитарної влади, тоді як «народ Венесуели, як і раніше, страждає від порушень прав людини та серйозних втрат, що викликають зростаюче переміщення населення, яке зачіпає країни у всьому регіоні».

«Ми солідарні з народом Венесуели і закликаємо режим Мадуро відновити конституційну демократію у Венесуелі, призначити вільні і справедливі вибори, які можуть справді відобразити демократичну волю народу, негайно звільнити усіх політичних в'язнів, відновити повноваження Національної асамблеї і забезпечити повний, безпечний та безперешкодний доступ гуманітарних операторів», – наголошується в заяві керівників G7 і ЄС.

«Ми, як і раніше, підтримуємо мирне, переговорне і демократичне вирішення кризи у Венесуелі та надання населенню Венесуели гуманітарної допомоги», – заявили лідери "сімки" і Євросоюзу.

Як повідомлялося, під час дострокових президентських виборів президент Венесуели Н.Мадуро був переобраний на посаду глави держави. Загалом Н.Мадуро отримав понад 5,8 мільйона голосів (близько 68%).

 

ІА "Вголос": НОВИНИ