Про це на прес-конференції у Львові 4 квітня заявив голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, інформує кореспондент Вголосу.

За його словами, йдеться, зокрема, про підтримку від Міжнародної конфедерації профспілок та Глобальної профспілки «Індастріал». Нещодавно їх представники заявили на прес-конференції, що в Україні з боку влади спостерігається неповага до людей найманої праці.

Як зазначив Волонець, Шарон Барроу, генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок, написала листа Володимиру Гройсману, в якому  також звертає на це увагу: «У цьому листі є абзац про те, що вони (МКП) не можуть зрозуміти, чому в Україні при відсутності реального соціального діалогу проштовхується цей новий проект Трудового кодексу», - розповів керівник незалежних профспілок. 

«Конфедерація вільних профспілок України, яку я очолюю, звернулась після розгляду в І читанні проекту Трудового кодексу до Міжнародної організації праці. Там виявили 59 порушень міжнародних конвенцій. Тобто, конвенції МОП передбачають мінімальні гарантії, нижче рівня яких у світі не працюють», - наголосив Волинець. 
Наразі ж влада робить усе для того, аби тихцем ухвалити вигідний роботодавцям новий кодекс.

«Ми мали б зараз перекласти в екстреному порядку підготовлений в комітеті до ІІ читання зміст проекту Трудового кодексу. Але ми не можемо отримати цей текст, його ховають, тому що там є що приховувати. Вони цинічно готуються в якийсь момент його підняти, проголосувати, а потім хоч трава не рости», - поскаржився голова Конфедерації вільних профспілок.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ