Про це заявив лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, коментуючи результати Мюнхенської безпекової конференції, яка відбувалася протягом 16-18 лютого.

«Слід пам'ятати, що Росія має право вето в Раді безпеки ООН. А якщо хоч одна країна ветує рішення, то його не ухвалюють. Відповідно якщо пропонуватимуть невигідний Московії формат введення миротворців, то вона однозначно його заветує. З цього висновок: будь-що, про що домовляться, буде виключно на умовах Кремля, а не на умовах України. От у чому теперішня наша трагедія.

Що б там не говорили представники теперішньої влади, протягом останнього часу вони фактично провалили зовнішню політику держави. Світові вже так набрид конфлікт в Україні, що його готові вирішити хоч би на умовах Москви ‒ аби тільки це нарешті завершилося. І знаєте чому? Бо світ побачив: з Україною не можна мати справи. Тут і корупція, і політичні переслідування, і невміння влади тримати слово. Отому я скептично ставлюся до реальних ‒ не декларативних ‒ результатів оцієї Мюнхенської конференції», ‒ зазначає Тягнибок.

Також націоналіст наголошує на важливості вибору країн, які представлятимуть миротворців:

«Росія нині не сидить, склавши руки, її агентура активно працює по світу, домагаючись того, щоб якнайбільше представників міжнародних організацій ставали проросійськи заангажовані. Не виключено, що їх мотивують фінансово, морально чи навіть ідеологічно. Адже це можуть бути представники лівих комуністично-соціалістичних партій, які за своїми поглядами є проросійськими. Я вже не кажу про Казахстан, Білорусь. Якщо ці країни нададуть миротворців, то це ж будуть насправді представники Росії».

За словами Тягнибока, домогтися введення миротворців на прийнятних для України умовах можливо, але не при нинішній владі.

«Коли буде інша влада, то й повага до нас буде інша. Якби ми зараз перенеслися в постмайданівський період, коли віра в Україну була іншою, це було б цілком реально, – каже лідер націоналістів. – Є інформація, що влада готує дострокові парламентські вибори вже на цей рік. Припускаю, що під час вибрів вона буде піаритися на тих самих миротворцях. Бо ще не буде результату дій миротворців, але буде запущений процес. Мовляв, ми боролися, боролися – і ось нарешті… Навіть якщо нам дадуть всього сотню миротворців…».

ІА "Вголос": НОВИНИ