Про це заявив глобальний економіст Deutsche Bank Торстен Слок, передає Cointelegraph. 

За його словами, остання динаміка ціни криптовалют говорить про те, що у них великий потенціал для різкої зміни ціни, при цьому Слок вважає, що стрибок котирувань може відбутися ще до кінця цього року.

На думку економістів Deutsche Bank, основні ризики пов'язані з постійною волатильністю криптовалют, а також з невизначеністю в питаннях регулювання їх обігу і «видобутку». Крім того, розкриття інформації про криптовалюти досить непрозоре, вважають експерти.

Усі ці фактори у сукупності здатні зробити істотний вплив на глобальний ринок. «Це пов'язано головним чином з тим, що фінансові ринки досі розглядали волатильність ціни Bitcoin як невелику проблему. Ми трохи турбуємося, що цей ризик може стати більш системним, зокрема, про те, чи не продовжаться нинішні тенденції у 2018 році», – зазначив Слок.

Проте, каже економіст, не варто забувати і про інші ризики, що загрожують світовому ринку. Серед них Слок виділив основні, це – події навколо Brexit, рівень інфляції у США, ядерна загроза з боку Північної Кореї і ситуація з ринком житла у Швеції і Норвегії.
 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ