Про це заявив президент групи Світового банку Джим Йонг Кім на зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та головами парламентських фракцій та комітетів, передає прес-служба парламенту.

Він наголосив, що підвищення прозорості та відкриття ринку землі збільшить інвестиції в Україну.

«Прихід інвесторів у цей сектор призведе до підвищення продуктивності. Для мільйонів людей – власників паїв і ділянок це додаткові доходи від оренди, це дасть можливість наповнити бюджет і звільнити кошти, які можна буде направити на інші напрямки, зокрема, на охорону здоров’я», – сказав він.

За його словами, відкриття ринку землі дозволить за попередніми підрахунками збільшити ВВП на 1.5%, і це той сектор, на який звертають найбільшу увагу інвестори з погляду подальшого розвитку України.

Окремо Джим Йонг Кім акцентував увагу на необхідності створення антикорупційного суду після тих кроків, що вже були зроблені, зокрема, створення НАБУ, НАЗК, САП.

«Багато з цих кроків відбулися в рамках реформ, але наступним кроком має бути створено незалежного вищого антикорупційного суду, це є одним із ключових пріоритетів», – сказав він.

Джим Йонг Кім заявив, що після того, як будуть зроблені кроки щодо проведення земельної реформи та створення антикорупційного суду, можна говорити про подальші інвестиції.

Це, на його думку, стане запорукою змін у зовнішньому іміджі України.

«Він поінформував, що у світі є 40 трлн дол., які шукають свого адресата - Україна могла б стати таким місцем», – ідеться у повідомленні прес-служби парламенту.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ