Виборці, які визначилися і точно підуть голосувати на позачергових виборах до Верховної Ради, приведуть до влади 5 партій. Ще дві політичні сили мають шанси потрапити до парламенту.

Відповідні результати опитування оприлюднив Український інститут соціальних досліджень ім. Яременка та центр «Соціальний моніторинг», пише «Українська правда».

Згідно із ними, за партію Володимира Зеленського «Слуга народу» готові проголосувати 45,3% опитаних, за «Опозиційну платформу – За життя» - 12,1%, за «Батьківщину» - 8,8%, за «Європейську солідарність» Петра Порошенка - 8,4% і за партію музиканта Святослава Вакарчука «Голос» - 6,8%.

Також повідомляється, що серед партій, які не долають 5-відсоткового бар’єру, найближче до проходу в парламент перебувають «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка із 4,5% голосів українців і «Сила і честь» Ігоря Смешка, у якої 4,4%.

Далі йдуть: Радикальна партія, «Свобода», «Українська стратегія», «Самопоміч» та «Опозиційний блок - Партія миру і розвитку».

Решту політичних сил підтримують 0,5% і менше людей.

Опитування проводилося серед 3 тисяч респондентів по всій Україні методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) за місцем їхнього проживання з 13 до 21 червня. Стандартне відхилення 1,8%.

Як писав «Вголос», ЦВК отримала 1200 заяв від кандидатів в останній день реєстрації.

ІА "Вголос": НОВИНИ