Сьогодні, 17 вересня, представники ВО «Свобода» прийшли із пікетом під Генеральну прокуратуру України, повідомляє свободівець Олександр Аронець.

"Пікетуємо Генеральну прокуратуру з вимогою звільнення заступника генпрокурора Єніна, який підписав дозвіл на видачу Росії добровольця Тимура Тумгоєва.

Як влучно зазначив Андрій Іллєнко, ми не маємо скочуватися до маніпулятивної дискусії, нав'язаної владою, мовляв, чи воював Тимур, чи ні. Головне, що Україна видала Росії її ворога. Видала, коли Росія назвала тисячі українців такими ж терористами, як Тумгоєв - Сенцова, Балуха, Сущенка і багатьох інших... Тож, якщо це не зупинити, наступним на видачу може стати кожен з нас!« - пише Аронець.

 

»Тенденція, коли органи влади відверто діють в інтересах ворога, стає все більш системною, а такі дії дедалі відкритіші, - кажуть у прес-службі «Свободи». - Ми, як політична сила, що орієнтується в першу чергу на державні інтереси, не можемо не реагувати на відвертий колабораціонізм в органах влади та неприкриту змову нинішніх можновладців з проросійською п'ятою колоною. Такі дії несуть загрозу подальшого порушення територіальної цілісності України, а також персональній безпеці кожного українця".

 

«Луценко, який на крові Майдану прийшов до влади, тепер прикривається від майданівців колишніми беркутівцями і ВВешниками, забаракадувавшись в Генпрокуратурі. Це і є відвертий Реванш і Контрреволюція Негідників. І нинішні ще більше ненавидять і бояться українську націю, ніж попередники», - наголошує депутат Київради Юрій Сиротюк.

 

Раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України екстрадувала інгуша Тимура Тумгоєва до Російської Федерації за запитом ФСБ. ЗМІ зазначали, що Тумгоєв був бійцем батальйону їм. Шейха Мансура, який спільно з восьмим батальйоном Української Добровольчої Армії воює в районі АТО/ООС.

Згодом в ГПУ заявили, що дані про участь чи бажання Тумгоєва служити в АТО «до них не надходили».

ІА "Вголос": НОВИНИ