Про це «Вголосу» повідомила прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Голова фракції ВО «Свобода» Володимир Чехут виголосив заяву з цього приводу: «Ми добре пам’ятаємо й сподіваємося, що брідщани також не забули, як на місцевих виборах у 2002 році Євген Швед був одним з очільників районного штабу кучмістського політичного проекту «За єдину Україну!», працював на провладного кандидата в народні депутати. Ставши депутатом Бродівської районної ради, очолив провладну фракцію. Ми добре пам’ятаємо, як на сесії райради депутати від «Нашої України» та ВО «Свобода» ініціювали та підтримували висловлення недовіри владі Кучми, а Євген Швед зі своїми колегами були проти».

«Ніхто не забув того, як у 2006 році, щоб потрапити в районну раду, Євген Швед вступив до лав Соціалістичної партії. Йому не соромно було йти до влади під «прапором соціалізму» на нашій бродівській землі, яка зазнала стільки лиха від послідовників цієї ідеології в совєцькі часи.

У 2012 році Шведа знову перефарбувався – цього разу в кольори проянуковичівської політичної партії «Сильна Україна», яку на центральному рівні очолив одіозний Сергій Тігіпко. Швед, зокрема, не голосував за недовіру тодішньому представникові режиму Януковича на Бродівщині – голові РДА.

Цього разу Євген Швед потрапив у районну раду під прапорами та гаслами «БПП «Солідарність». Як такі люди опиняються в президентській партії – це справа Президента та його команди, яка, як бачимо, не надто вимоглива у виборі своїх кадрів.

Водночас ми вважаємо, що обрання цієї особи головою найвищого представницького органу Брідщини свідчить про реванш старої дискредитованої системи. Це ляпас усій громаді району, яка цими днями вшановуватиме другу річницю Революції гідності та згадуватиме героїв.

Ми заявляємо, що Євген Швед не гідний очолювати Бродівську районну раду, й не голосуватимемо за його кандидатуру», – сказано в заяві.

Натомість «свободівці» висунули свого кандидата на посаду голови ради – директора Заболотцівської школи Володимира Хрипливого. Однак більшість, зокрема фракції політичних партій «БПП «Солідарність», «Батьківщина», Радикальної партії Ляшка, «Самопоміч», «УКРОП», «Громадянська позиція», НРУ, «Народний контроль», проголосували за Євгена Шведа.

Нагадаємо, що ВО «Свобода» посіла друге місце на виборах до Бродівської районної ради, здобувши шість мандатів.

ІА "Вголос": НОВИНИ