Про це інформує прес-служба Одеської обласної організації ВО «Свобода».

«Свободівці» вимагають негайно покласти край антиукраїнській діяльності Копайгори та поширенню ним антиукраїнських настроїв.

«Олександр Копайгора – українофоб зі значним стажем та відповідними «заслугами». Російським театром керує з 2003 року. В його «доробку» – членство в Партії регіонів, політична співпраця з головою прокремлівської партії «Родіна» Ігорем Марковим (який переховується від слідства на території Росії), організація низки антиукраїнських заходів, систематичні українофобські висловлювання.

2010 року Копайгора балотувався до Одеської обласної ради за списком Партії регіонів (№47). 2011 року організував у приміщенні театру скандальну антиукраїнську виставку «Волинська різня», що проходила під гаслами «Сталін, повернися!» та «Слава НКВД!». 2012 року був довіреною особою кандидата в депутати Маркова у 133-му мажоритарному виборчому окрузі – співав тому хвалебні оди, називаючи його «головною надією російської культури в Одесі», – зазначено у зверненні націоналістів.

Копайгора є одним із засновників «Русскава клуба Одєсси» – збіговиська україноненависників та пропагандистів «русскава міра». Неодноразово в публічних виступах, зокрема перед студентами театрального училища, заявляв: «Історично Росія, Україна і Білорусь  це єдина країна», «Саме російські письменники і драматурги визначили рівень вітчизняної культури». В одному з інтерв'ю зазначав, що тільки мова випускників московських і петербурзьких театральних шкіл гідна лунати зі сцени Російського драматичного театру, яку він, власне, вважає «нашою мовою». За його словами, мова випускників Дніпропетровська, Харкова, Сімферополя й Одеси «не достатньо гарна для сцени».

Прокремлівська пропаганда та антиукраїнська діяльність О. Копайгори дискредитує культуру та працівників театру і є неприпустимою в часи війни з Російською Федерацією».

ІА "Вголос": НОВИНИ