Як повідомляє прес-служба ВО «Свобода», запорізькі «свободівці» надіслали лист-звернення міському голові Запоріжжя Володимирові Буряку та секретарю міської ради Русланові Підоричу, в якому наголошують, що жодне російське місто, зокрема й Новокузнецьк, не може бути побратимом українським населеним пунктам, зокрема Запоріжжю. Націоналісти вимагають на найближчій сесії розглянути питання про скасування побратимства міста з Новокузнецьком в односторонньому порядку.

«Уже два роки частина Донбасу та півострів Крим перебувають під окупацією Росії. Російські бойовики вже вбили тисячі українських воїнів та цивільних громадян. Через російську агресію Україна зазнала також величезних економічних збитків», – зазначено у зверненні до міської влади.

Запорізька «Свобода» нагадала Володимирові Буряку та Русланові Підоричу, що президент РФ Володимир Путін визнав участь у подіях у Криму навесні 2014 року російських спецпризначенців. Також у зверненні «свободівці» наголосили, що Путін нещодавно визнав і те, що російські війська воюють на Донбасі, тому недопустиме ніяке побратимство Запоріжжя з російськими містами.

Нагадаємо, раніше «Свобода» виступила з вимогою розірвати «братерські» стосунки Києва з російськими містами.

ІА "Вголос": НОВИНИ