Про це на прес-конференції повідомили київські мажоритарники-«свободівці» Андрій Іллєнко та Юрій Шевченко, інформує прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода»

У декларації, зокрема, наголошено, що депутати-націоналісти, усвідомлюючи відповідальність перед українською нацією та державою, відповідальність перед виборцями, які довірили їм захист прав і свобод, представництво їхніх інтересів у парламенті, будуть належно виконувати обов’язки народного депутата України, визначені Конституцією та іншими законами України. Окрім того, підписавши документ, парламентарії-«свободівці» зобов’язалися підтримувати у Верховній Раді України всі законодавчі ініціативи, спрямовані на перемогу над окупантом, посилення українського війська, подолання корупції, впровадження реформ тощо.

Під час заходу новообрані парламентарії-націоналісти наголосили, що Всеукраїнське об’єднання «Свобода» закликає й інших народних депутатів України, які пройшли в парламент, захищати інтереси українського народу, підтримати цю вкрай важливу ініціативу та взяти на себе зобов’язання перед людьми чесно й сумлінно виконувати свої обов’язки задля розвитку та поступу Української держави.

«Ми завжди голосуватимемо за всі рішення, які захищають національні інтереси України, і відкидатимемо все, що йде всупереч. Декларацію ми поширюватимемо й намагатимемося долучати до її підписання інших депутатів, бо тут ідеться про базові речі, які відображають українські інтереси. На наш погляд, це нормальна практика, коли людина, яку найняли на роботу виборці, декларує, як працюватиме, за які рішення голосуватиме, а за які – ні. Так виборці зможуть чітко оцінити роботу депутата, його принципи і позицію», – зазначив Андрій Іллєнко.

Юрій Левченко додав, що на противагу коаліціяді, нескінченним торгам, свободівці розробили короткий рамковий документ, під яким підписалися усі новообрані до парламенту представники «Свободи».

«Можна скільки завгодно гратися в коаліціяди, але згодом буде прикро, коли станеться так, що дехто не голосуватиме з тих чи инших причин за важливі для суспільства ініціятиви. Наш документ поділено на дві частини. Перше – депутат як найнятий працівник має постійно сумлінно виконувати свої обов'язки: ходити на роботу, особисто голосувати, брати активну участь у обговоренні законопроєктів, розробляти законодавчі ініціятиви, сумлінно працювати з виборцями, а не лише перед виборами тощо.

Друга частина – як і за що має голосувати депутат: створення потужного боєздатного війська, здійснення конституційної реформи, системного реформування правоохоронних органів, запровадження пропорційної системи виборів до парламенту за відкритими списками, повернення капіталів з офшорів тощо», – розповів Юрій Левченко.

ІА "Вголос": НОВИНИ