Про це інформує прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода»

«Ми бачимо, що влада під приводом реформ намагається закрити низку шкіл та медзакладів, звільнити велику кількість кваліфікованих кадрів. Відомо, що зруйнувати легше, ніж потім повернути до життя. Схожі процеси вже відбувалися за режиму Януковича – тоді це називали «оптимізацією», але місцеві ради, зокрема на Львівщині, намагалися протистояти руйнуванню освітньої та медичної галузей. Зараз позиція самоврядування неоднозначна. Вважаю, що обласна рада має застосувати всі важелі впливу, щоб зберегти школи і лікарні та робочі місця для працівників», – зазначив Олег Панькевич.

У проектах рішень «свободівці» пропонують заслухати інформацію Львівської обласної державної адміністрації щодо функціонування мережі закладів охорони здоров’я та мережі закладів освіти та забезпечити дотримання законодавства щодо виплати заробітної платні працівникам.

«Свободівці» пропонують доручити Львівській обласній державній адміністрації і районним державним адміністраціям оприлюднити середньостроковий та довгостроковий прогноз розвитку галузей освіти і охорони здоров`я, а також конкретні заходи щодо оптимізації мережі закладів у розрізі районів області, здійснені у 2015-2016 роках; розробити комплекс заходів з недопущення звільнення працівників бюджетних закладів; розробити механізм надання субвенції з обласного бюджету місцевим бюджетам відповідно до обґрунтованих потреб та при внесенні змін до обласного бюджету на 2016 рік передбачити кошти на згадану субвенцію.  

Також пропонують звернутися до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до Державного бюджету України на 2016 рік стосовно збільшення субвенції місцевим бюджетам та формули її розподілу.

ІА "Вголос": НОВИНИ