Факти цих махінацій висвітлені в засобах масової інформації, повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

Адресатами звернення є прем'єр-міністр, генеральний прокурор, голова Служби безпеки, міністр внутрішніх справ та секретар Ради нацбезпеки й оборони України.

У запиті, який скерували націоналісти, згадано статтю на сайті «Главком» (glavcom.ua) з інформацією про корупційні схеми, до яких, можливо, причетні народний депутат України Іван Мірошниченко, міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко та інші високопосадовці, дії яких призводять до мільярдних збитків для держави та підривають імідж України на міжнародній арені.

В документі «свободівці»  наголошують, що згідно з інформацією, наведеною ЗМІ, Олексій Павленко, перебуваючи на посаді Міністра аграрної політики та продовольства України, разом з Іваном Мірошниченком та Ярославом Краснопольським сприяють в призначенні на посаду Генерального директора ПАТ «Державної продовольчо-зернової корпорації України» свого товариша та партнера Юрія Боднарчука.

«Вказані дії вчиняються з метою доведення в подальшому Ю. Бондарчуком, як керівником державної установи, до банкрутства ПАТ «Державної продовольчо-зернової корпорації України» та її дискредитацію на міжнародній арені», – вважають нардепи.

У зв'язку з наведеною інформацію, парламентарі, зокрема, вимагають вжиття невідкладних заходів реагування на оприлюднені факти корупції і розслідування фактів розтрати бюджетних коштів та організації корупційних схем на ринку зерна за участі найвищих посадових осіб держави.

ІА "Вголос": НОВИНИ