Про це повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Як зазначила депутат від ВО «Свобода» Галина Чабуркіна, фракція обурена фальсифікацією рішення, ухваленого на минулому засіданні, за яким ділянки мали отримати семеро учасників війни та родин загиблих, але внаслідок фальсифікації землю не отримали двоє вдів учасників війни і мама одного загиблого  воїна.

«Ми сподіваємося, що прокуратура зробить свої висновки стосовно цього беззаконня, і винних буде покарано.

Водночас бачимо, що міська влада має намір протягнути низку земельних питань, які містять ознаки корупції. Зокрема, в порядку денному передбачено проект рішення, в якому пропонується відмовити цілому переліку заявників, серед яких бачимо і учасників АТО та їхні родини. І якось нелогічно виглядає цей документ, коли далі йде низка питань про виділення земельних ділянок тим чи іншим особам. Проте, якщо глянути на ці документи детальніше, то виявиться, що міська влада вирішила розділити всю землю між своїми.

Візьмімо проект рішення, який передбачає надання дозволу невістці міського голови і водночас дочці заступника міського голови Роксолані Белей на будівництво та обслуговування багатоквартирного житлового будинку. Одна річ, коли людям, які потребують поліпшення житлових умов, дають можливість збудувати житло для себе, а зовсім інша – коли на землі громади роблять бізнес. 

Ще один проект рішення передбачає виділення землі сімом особам із родини голови бюджетної комісії міської ради. Очевидно, це груба схема безоплатного набуття у власність привабливої земельної ділянки. 

Ми вимагаємо вилучити з порядку денного ці питання й надалі не розглядати земельних питань, доки не буде розроблене і затверджене положення про критерії виділення земельних ділянок під індивідуальне будівництво в Бродах», - заявила депутат. 

Однак міський голова Анатолій Белей та більшість міської ради проігнорували вимоги фракції, а також громади та родичів загиблих героїв. На сесії було ухвалено рішення про виділення землі невістці міського голови під багатоквартирний будинок та сімом  родичам голови бюджетної комісії, проти яких проголосували свободівці.

ІА "Вголос": НОВИНИ