Про це повідомляє спільнота «Свободу політв'язням  захисникам Конституції».

 

#Бурлик з батьком і друзямиЛишили без змін.

Posted by Свободу політв'язням - захисникам Конституції on 23 вересня 2015 р.

Підтримати арештованих прийшли батьки, а також Олег Тягнибок, Руслан Кошулинський, Андрій Іллєнко, Андрій Мохник, побратими з міст хлопців та київські друзі. За Бурлика поручилися 7 народних депутатів та голова Хмельницької облради Іван Гончар, за Мельничука – 42 депутати Львівської міської ради, народні депутати-мажоритарники, представники духовенства та громадські діячі.

У жодного з підозрюваних не було вилучено ніяких предметів, які могли б бути зброєю, хоча Віктора Бурлика намагаюся звинуватити у збройному опорі працівникам міліції. У Віктора вилучили лише шнурівки, наклейки з написами "Хмельницький" і "Хмельницький на виїзді", срібний кулон, 5 ключів і гаманець із коштами.

Окрім всього, покази свідків є ідентичними. Один зі свідків – тимчасово непрацюючий оперативний співробітник, який живе… за адресою ГУ МВС України в м. Київ (Володимирська, 15). Проте навіть у цих свідченнях Віктор Бурлик не був вказаний як особа, що могла наносити комусь тілесні ушкодження. 

Попри відсутність доказів, що свободівець переховуватиметься від органів досудового слідства, його залишили під вартою. Адвокат заявив, що Бурлик є першим потерпілим на Майдані, але слідство досі не виявило винних, а Віктор замість них сидить на лаві підсудних.

Як відомо, Бурлика звинувачують в активній участі в масових заворушеннях під стінами Верховної Ради 31 серпня.

ІА "Вголос": НОВИНИ