Літній відпочинок у Болгарії для всієї родини ледве не зірвався, повідомляє ТСН.

Бортпровідниці не сподобалося, що в тата, мами і навіть маленького сина в паспорті стояли вже непотрібні при безвізовому режимі Шенгенські візи, а в 12-річної Дарини Малишевої – ні. У причині відмови так і було написано: біометричний паспорт є, а візи немає.

Розмовляти з представником посольства ця жінка відмовилася, посилаючись на «свої закони». Із керівництвом компанії-перевізника родині вчасно зв'язатися не вдалося. Тож до Болгарії родина екстрено добиралася літаком за власні гроші.

Дирекція фірми «Еколайнс» називає інцидент помилкою молодої провідниці. Мовляв, так вийшло, що два тижні після впровадження безвізу на Болгарію їздили винятково туристи з Шенгеном, і коли робітниця побачила порожній паспорт – розгубилася. А у вихідний день не знайшлося старшого, хто виправив би її недбалість. Рішення стосовно компенсації клієнтам уже є, а от штрафом чи звільненням обернеться ситуація для стюардеси – ще визначаються.

Скандалом уже зацікавилися в уряді, де говорять про можливість позбавлення перевізника ліцензії в разі скарги на такі його дії. 

ІА "Вголос": НОВИНИ