Про це сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий під час відеоселекторної наради з керівниками органів системи внутрішніх справ.

«Заплановано понад тисячу урочистостей за участі 700 тисяч громадян. Для проведення публічних заходів під час святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України МВС залучатиме всі свої підрозділи», – повідомив він.

«Працюватимуть антиконфлікті групи, кінологи та вибухотехніки, інші підрозділи Національної поліції та військовослужбовці Нацгвардії. Розстановка сил та засобів здійснюватиметься відповідно до оперативної ситуації», – зазначив Яровий.

Він зауважив, що правоохоронці постійно моніторять ситуацію, враховують усі можливі виклики, насамперед, терористичні загрози, і готові до будь-якого розвитку подій.

«Для відстеження оперативної ситуації будуть розгорнуті ситуаційні центри. Ми повинні налагодити оперативний обмін інформацією між підрозділами МВС. Нам потрібна повна картина – від ситуації на кордоні до ситуації у місцях проведення масових заходів», – сказав перший заступник глави МВС.

«Ми усвідомлюємо рівень терористичної загрози, наміри дестабілізувати ситуацію й показати, що Україна не спроможна забезпечити безпеку. Ми стежимо за тим, що відбувається за всіма напрямками», – повідомив Яровий.

Водночас, заступник голови Національної поліції – керівник патрульної поліції Олександр Фацевич запевнив, що поліцейські готові до можливих провокацій.

«Під час планування забезпечення безпеки заходу ми співпрацюватимемо зі Службою безпеки України та Управлінням державної охорони. Буде посилена робота на блокпостах Донецької та Луганської областей та дорогах держави з метою виявлення незаконного переміщення зброї та вибухових речовин», – сказав він.

Перший заступник голови Держприкордонслужби Василь Серватюк також повідомив, що у святковий період буде посилено охорону кордону.

«Люди, які не бажані для перебування на території України, не будуть пропущені на територію України. Досвід операцій «Кордон» та «Мігрант» продемонстрував ефективність такого підходу. Також посилимо заходи з пропускного режиму у фільтраційних пунктах на кордоні», – сказав він.

ІА "Вголос": НОВИНИ