Російський священик заявив, що разом із Днем закоханих потрібно святкувати «день хворих на гепатит і туберкульоз», оскільки таке свято лише — для хворих.

Про це повідомляє «Говорить Москва».

Протоієрей Димитрій Смирнов виступив проти свята закоханих і заявив, що воно тільки для хворих. Таке рішення він підтримав, спираючить на повідомлення ВООЗ, яка визнала закоханість хворобою. Проте такі свідчення не є офіційно підтвердженими.

«Всесвітня організація охорони здоров'я вважає закоханість хворобою. Перераховуються її ознаки: прискорене серцебиття, пітливість рук, неуважність, можливо, що навіть людина помиляється, йдучи знайомою дорогою, у неї підвищується ймовірність потрапляння під автомобіль, вона плутає слова, втрачає зв'язану мову. Якщо святкують день усіх закоханих, тоді треба святкувати день хворих на туберкульоз, день хворих на гепатит A, B, C », — сказав Смирнов.

Представник РПЦ вважає, що закоханість — дуже небезпечний стан, у якому людина робить багато дурниць. Тому священик дає поради, як боротися з почуттям закоханості та рекомендує таким людям звертатися по допомогу до психологів і психіатрів.

«Це піст і молитва. Коли у людини зайве збудження, вона повинна звернутися до Бога, тому що в такому стані вона ніколи не виробить правильного рішення. Смертельна трагедія. Скільки закоханих вчиняють самогубство?», — заявив він.

Нагадаємо, що у ПЦУ висловили свою позицію щодо Дня закоханих.

Також сьогодні у Києві зареєструють свій шлюб майже 200 пар.

ІА "Вголос": НОВИНИ