[media=136102,136103,136104,136105,136106,136107,136108,136109,136110] 

Минулими вихідними через ураган з дощем столицю буквально паралізувало. В результаті затопленими виявилися десятки вулиць у різних районах міста, повідомляє «Сегодня».

У ніч з п'ятниці на суботу у розпал стихії близько 4:00 в Подільському районі, на вул. Газопровідній, 5, блискавка вдарила в димохід двоповерхового будинку, в якому перебувала жінка з маленькою дитиною. В результаті дах будівлі загорівся. Загасити пожежу рятувальникам вдалося о 5:15. На щастя, обійшлося без постраждалих. До слова, повідомляли кияни і про попадання блискавок у дерева.

Через сильний вітер у столиці розпочався «деревопад». Так, на вул. Сосніних, 12-а, дерево, що впало, перегородило дорогу, тим самим заблокувавши виїзд і вихід з двору місцевим жителям. Рятувальникам довелося розрізати стовбур на частини, щоб звільнити проїзд. Як повідомили в Київській службі порятунку, з 28 червня по 1 липня рятувальники дев'ять разів виїжджали на прибирання дерев, які повалило сильним вітром.

Через проливні дощі в деяких районах столиці з'явилися справжні «озера» і «моря», а кияни почали жартома називати Київ новою Венецією. Транспорту, що рухається, доводилося або долати розливи, ризикуючи заглухнути, або шукати інші шляхи об'їзду. У Голосіївському районі пасажири одного з автобусів з подивом спостерігали, як вода юшила по салону, а частину дороги біля автостанції «Видубичі» настільки затопило, що посадку на рейсові автобуси перенесли на протилежний бік станції. Про це пасажирів попереджали ще на станції метро «Видубичі» з допомогою оголошенень. Подібну ситуацію кияни спостерігали на Привокзальній площі, Березняках і біля станцій метро «Лівобережна» і «Чернігівська», де води місцями було по коліна.

Дісталося і жителям Київщини. Так, в Броварах пішла під воду центральна вулиця. Місцевим жителям в прямому сенсі довелося переходити дорогу вбрід, а автомобілі, які намагалися проїхати, раз у раз глухли у величезних калабанях на проїжджій частині.

Як писав «Вголос», унаслідок ускладнення погодних умов станом на 7:00 2 липня залишаються знеструмленими 42 населені пункти у двох областях України.

Також у Карпатах знову випав сніг.

Згідно з прогнозом Укргідрометцентру, сьогодні, 2 липня, майже по всій території України дощитиме.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ