Про це інформує 22 травня прес-центр МВС.

За даними правоохоронців, у корупційних схемах фігурував підкуп гравців, арбітрів, власників клубів, залякування та погрози. Суми «винагород» за перемогу у матчі або «нічию» коливалися від 30 до 100 тисяч гривень.

«Так, наприклад, представник ПФК «Суми» запропонував арбітру 30 тисяч гривень за «нічию» та 100 тисяч гривень за перемогу клубу у матчі ПФК «Суми» – ФК «Волинь». В подальшому даний клуб став переможцем, а арбітр одержав обіцяну «винагороду». Зустріч відбулась в закладі громадського харчування наступного дня після футбольного матчу, під час якої представник футбольного клубу передав арбітру 3900 доларів США неправомірної вигоди», – розповів глава МВС Арсен Аваков.

Також було задокументовано протиправну діяльність і представників МФК «Миколаїв». В цьому випадку за перемогу у матчі МФК «Миколаїв» ‑ ФК «Геліос» арбітру було перераховано на картковий рахунок 50 тисяч гривень неправомірної вигоди.

В МВС зазначають, що організаторів договірних матчів планується повідомити про підозру за ч. 4 ст. 368-3 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) та ч. 1 ст. 369-3 (протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань) Кримінального кодексу України.

Раніше у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що до організації договірних футбольних матчів були залучені 35 футбольних клубів.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ