Про це повідомляє російське видання «Известия».

Минулого місяця компанія вже проводила зустріч з держпідприємством CNPC («China National Petroleum Corporation») і має намір провести зустрічі з іншими китайськими холдингами, розповіли джерела у високопоставлених колах CNPC і в нафтогазовому сегменті Китаю. Експерти оцінили Колтогорську групу в 280 млн дол.

«Невелика російська компанія «Zoltav Resources» почала виявляти інтерес до кооперації із закордонними компаніями, шукає можливих інвестицій у Китаї для свого Колтогорського родовища в Росії. Ми вже вели переговори з ними, але рішення поки що немає. Наскільки мені відомо, ми не єдина китайська компанія, з якою вони контактують з приводу інвестицій», – сказало джерело в CNPC.

У прес-службах CNPC і «Zoltav Resources» цю інформацію не захотіли коментувати.

У «Zoltav» чотири родовища – газове Бортове в Саратовській області і три нафтові Колтогорської групи в Ханти-Мансійському автономному окрузі, Західний Сибір. На сьогодні компанія 21-річного сина Романа Абрамовича веде видобуток тільки на Бортовому (запаси в 21,2 млрд кубометрів газу і 488 тис. тонн нафти за міжнародними стандартами). Колтогорську групу родовищ поки що тільки розробляють, у березні 2015 року «Zoltav» збільшила оцінку сумарних запасів Колтогора більш ніж удвічі – з 65 600 000 т до 137 млн т нафти. Тестовий видобуток з Колтогорської групи планують почати до кінця цього року.

ІА "Вголос": НОВИНИ