"Після цього я не маю довіри до цього політика, тому що він продав все листування, всі контакти всіх людей, які використовували цю начебто спочатку українську мережу. Я би радив українцям, оскільки ми знаходимося фактично в стані війни з Росією, не користуватися і такими поштовими сервісами, як mail@ru", - сказав Юрій Пероганич він під час дискусії "Комунікація в Україні", повідомляє «Укрінформ».

Українцям не варто користуватися російськими соцмережами, оскільки вони можуть бути доступні для російських спецслужб.

"Російські соціальні мережі - це все є ворожі інструменти. Треба зважати на те, в чиїх вони руках і з якою метою використовуються. Звичайно, треба бути свідомими того, що все, що є в соціальних мережах, власники яких - росіяни, доступне для спецслужб цієї країни", - застеріг Пероганич.

За словами Пероганича, треба бути також свідомими того, що те, що є в gmail, може бути потенційно доступне спецслужбам інших країн.

Він також уточнив, що, відповідно до дослідження, яке провела Інтернет-асоціація України, на кінець другого кварталу 2015 року охоплення інтернетом у нас становить 59%. Порівняно з попередніми даними ця цифра повільно, але упевнено зростає.

"На жаль, досі в Україні ми не самі формуємо інформаційний простір. Модель комунікації значною мірою є продовженням тієї моделі, яка була всі роки колоніальної залежності. Якщо ми позбулися залежності в сфері економічній чи військовій, то в сфері інформаційній ця залежність продовжується", - вважає Пероганич.

ІА "Вголос": НОВИНИ