Про це йдеться у поширеній офіційній заяві компанії «МАКО».

«Сьогодні СБУ поширило інформацію про викриття схеми виведення коштів (10 млн грн.) за рубіж однієї з компаній Групи «МАКО», - сказано в заяві і підкреслено, що СБУ нібито не надало конкретних фактів про дане виведення коштів.

У заяві пояснили: «У серпні 2013 року ТОВ «МАКО Інвест» уклало договір з російським виробником на виготовлення і постачання до України промислового устаткування на суму близько 10 млн грн. За умовами договору ТОВ «МАКО Інвест» перерахувало російській компанії 40% передоплат в 2013 році, а 60% - після виготовлення устаткування  в липні 2014 року.  Виготовлення устаткування зайняло близько 11 місяців і на момент його постачання на Донбасі вже почалися бойові дії, що сильно ускладнило постачання устаткування».  За інформацією «МАКО», керівництво компанії зробило «все можливе і устаткування було ввезене до України».

У заяві вимагається провести повторно перевірку даної операції і, «якщо цього не станеться, Група «МАКО» залишає за собою право подати на СБУ до суду для захисту своєї ділової репутації».

Служба безпеки України розкрила канал виведення до Російської Федерації грошей, які привласнені Олександром Януковичем, в сумі понад 10 мільйонів гривень.

"Для виведення валюти за кордон одна з компаній холдингу «МАКО» (яку контролює Олександр Янукович ) фіктивно придбала устаткування в Російській Федерації. Воно ніби то мало імпортуватися на територію, яка на час фінансової оборудки вже була непідконтрольна українській владі", - йдеться в повідомленні СБУ.

Для накладення арешту на банківські рахунки підприємств, які задіяні в протиправній схемі, Служба безпеки України поінформувала Генеральну прокуратуру для використання цих матеріалів в досудовому розслідуванні кримінального провадження за підозрою О. Януковича.

Як писав «Вголос», слідчі ГПУ викликали Віктора Януковича на 11 серпня для проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні, однак на допит з’явився його адвокат Віктор Сердюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ