Про це Дмитро Стус повідомив у коментарі Громадському.

«Приблизно рік тому, може менше, вони до мене звертались, я попросив сценарій, після прочитання сценарію я відмовився з ними співпрацювати, на цьому все.... Неприйнятний сценарій — ні з етичних міркувань, ні з естетичних», — сказав Дмитро Стус.

Як зазначається, син поета наголосив, що «ні до режисерів, ні до фільму його власне ставлення не змінить ніщо».

На питання, чи зміниться його ставлення до авторів фільму за умови повернення до стрічки сцен із Віктором Медведчуком, який був адвокатом Стуса, він також відповів негативно.

Водночас, Дмитро Стус із самого початку створення фільму не підтримував згадування у кіно Медведчука.

«Люди від мого імені поширили купу заяв... Мене просили поговорити з ними про проблематику, ми домовились, що все не буде вириватись з контексту. Але наскільки мені розповідають мої друзі і моя дружина, все це порушено. А з людьми, які порушують свої обіцянки, я нічого не маю спільного», — сказав Дмитро Стус.

«Можливо, їм доведеться, щоб фільм не був піратський, звертатись до мене про авторські права (з проханням надати такі, — ред.), але я й тоді не буду з ними говорити», — підкреслив син Стуса.

Зазначимо, щ адвокат політика Віктора Медведчука Ігор Кириленко попередив про можливість судового позову в разі показу недостовірної інформації про його клієнта в біографічному фільмі про українського поета і політв'язня Василя Стуса.

ІА "Вголос": НОВИНИ