Сину прем'єр-міністра Чехії Андрію Бабішу-молодшому можуть заборонити в'їзд до України через відвідини анексованого Криму.

Синові прем'єр-міністра Чехії Андрею Бабішу-молодшому загрожує заборона на в'їзд в Україну та штраф за незаконний перетин кордону, повідомив 16 листопада проекту Радіо Свобода "Крим. Реалії" помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

У Чехії спалахнув політичний скандал після інтерв’ю сина прем’єра Андрея Бабіша-молодшого виданню Seznam.cz, яке оприлюднили 12 листопада. За словами сина, торік його силою вивезли до анексованого Росією Криму, щоб не дати можливості свідчити правоохоронцям проти батька у можливих махінаціях із коштами Євросоюзу.

Натомість прем’єр Андрей Бабіш стверджує, що його син перебував у Криму «добровільно». Він додав при цьому, що син страждає на шизофренію.

15 листопада Вища палата парламенту Чехії — Сенат — визнала неприйнятною роботу Бабіша на посаді голови уряду до завершення розслідування можливих махінацій із коштами Європейського Союзу.

ІА "Вголос": НОВИНИ