Про це у програмі «Наголос» на телеканалі НТА заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

За його словами, міський голова Андрій Садовий мав передати в управління облраді комунальне підприємство «Спецавтотранс», яке займається вивезенням сміття, проте досі цього не зробив.

 «Ми так це все робимо… на силі волі, особистих якостях і розумінні того, що в будь-який момент міський голова може дати команду в зовсім іншу сторону», – зазначив керманич області і додав: «А ще на це все накладаються голослівні заяви міського голови, що він там платить данину якусь чи ще щось. Просто, напевно, його «душить жаба»».

Адже, як розповів Олег Синютка, за часів контролю вивезення сміття Львівською обласною радою близько 25 мільйонів гривень перераховувались на так звані «фірми-метелики», а зараз ці кошти спрямовуються туди, куди й призначені – одна половина на вивезення твердих побутових відходів, інша – на інвестування в полігони.

Також очільник області зазначив, що дуже важливо, аби відеоспостереження на сміттєзвалищах працювало безперебійно. І такі випадки, як у Миколаєві, коли із камер зникли кілька годин відео, більше не повторювались. 

«Мені здається, що це частково є ті внутрішні конфлікти, які є в Миколаєві, коли частина людей хоче просто організувати роботу, а частина – використати це як політичний піар. Тому що – що може бути простіше, ніж налагодити роботу камер?», – додав він.

Серед іншого, розповів Олег Синютка і про ділянки під нові полігони. За його словами, затримка – лише за містом, адже місця для твердих побутових відходів є уже понад рік, але для того. Аби вони функціонували, потрібно укласти угоди із компанією, яка гарантуватиме їхній збут.

ІА "Вголос": НОВИНИ