Відповідне доручення губернатора Синютки виконав нещодавно призначений на посаду в.о. директора ЛОКПЦ Ігор Потапов.

Як відомо, директора ЛОКПЦ намагалися обрати під час багатьох конкурсів, однак усі вони завершувалися безрезультатно. 18 квітня директор департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак заявила, що цю посаду має обійняти «молодий, перспективний антикризовий менеджер, який не має стосунку до медицини». 

Врешті 27 квітня Микичак обрала директором ЛОКПЦ 68-річного Ігоря Потапова - заступника головного лікаря цієї ж установи та головного позаштатного спеціаліста Департаменту охорони здоров’я ЛОДА з акушерства і гінекології.

У розмові із кореспондентом «Вголосу» один зі звільнених медиків Ігор Прокопів повідомив, що 22 травня 2018 року після чергової виїзної перевірки Олега Синютки, його заступниці Ірини Гримак та директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірини Микитчак, на об’єкті раптово знайшли низку недоліків в проведених будівельних роботах, зокрема недостатню ширину дверей в приймальному покої, неправильне облаштування приміщення центрального стерилізаційного відділення та рентген-кабінету. 

Цього ж дня Олег Синютка доручив керівникові ЛОКПЦ покарати «винних» у недоліках будівництва. Ними виявилися четверо медиків Перинатального: головний лікар Лариса Янів, її заступник Ігор Прокопів та двоє завідувачів відділеннями – Василь Перцович та Ігор Ковальчук, які нібито «осліпли», адже «не помітили недоліків». Відтак лікарів звільнили, а у наказі про звільнення вказали таку підставу: «…самоусунулись від спостереження за здійсненням ремонтно-будівельних робіт ЛОКПЦ».

Натомість у розмові із «Вголосом» Ігор Прокопів наголосив, що на ці недоліки медики та активісти громадської організації «Відродження Львівського перинатального центру» Перинатального неодноразово вказували будівельникам упродовж 2017-2018 років, проте вони були проігноровані. 

«Ймовірно, таким шляхом Львівська ОДА знайшла «виправдання» перед Президентом, що знову прибув на Львівщину. А як їм ще пояснити, що Перинатальний центр, який реконструюють уже протягом п'яти років, досі не функціонує? Звільнили лікарів - то й зробили вигляд, ніби тут щось працює», - підсумовує Ігор Прокопів. 

Нагадаємо, що Перинатальний центр був зачинений на реконструкцію у вересні 2013 року, в рамках виконання програми «Нове життя» під патронатом Президента України Віктора Януковича. 

За час підготовки до реконструкції з 2011 року та її проведення на об’єкті у Львівській області змінилося 6 губернаторів та 13 директорів УКБ (управління капітального будівництва при Львівській обласній адміністрації) на баланс якого було передано об’єкт реконструкції. 

У 2014 році новий губернатор Львівської області Олег Синютка взяв під особистий контроль реконструкцію Перинатального центру. Впродовж 2016-2018 років губернатор та його заступник регулярно приїжджали на об’єкт та особисто здійснювали контроль ремонтних робіт.

20 квітня 2018 року оновлений Перинатальний центр урочисто відкрив Петро Порошенко, проте не запрацював медзаклад і досі.

 

 

 

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ