У заяві йдеться, що повстанці суворо дотримуються умов перемир'я, однак урядові сили при підтримці іранських союзників багаторазово порушували їх в передмістях Дамаска - Східній Гуті і в долині Ваді-Барада, повідомляє «BBC».

Повстанці заявили, що вийдуть з угоди про перемир'я, якщо сили Асада спробують використовувати його, щоб відбити території у повстанців.

Мирні переговори, як очікується, повинні початися в цьому місяці в Астані.

31 грудня Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла складену Росією резолюцію в підтримку домовленостей про припинення вогню в Сирії і початку переговорів Дамаска з опозицією.

Сторони військового конфлікту в Сирії, що підписали договір про перемир'я, підтвердили, що режим припинення вогню почав діяти починаючи з опівночі 30 грудня. 

Конфлікт у Сирії триває з 2011 року, коли опозиція підняла повстання проти режиму Башара Асада. Пізніше на бік повстанців стали сили коаліції на чолі з США.

Паралельно з діями опозиції у західних та північних регіонах Сирії, східні області країни були захоплені бойовиками Ісламської держави.

З кінця вересня 2015-го в конфлікт на боці Асада вступила Росія.

Туреччина, хоч і брала формальну участь в конфлікті на стороні коаліції, почала самостійний наступ вглиб сирійської території літа 2016 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ