Відповідну заяву групи поширив телеканал «Аль-Арабія», передає «ВВС Україна».

«Високий комітет з переговорів вирішив взяти участь у перемовинах в Женеві після отримання гарантій від США та ООН», - сказано в заяві.

Раніше у п'ятницю деякі лідери опозиції Сирії заявили, що спочатку вони просять сирійський уряд припинити повітряні удари та блокаду.

Так звані непрямі переговори ймовірно триватимуть півроку, делегації уряду й опозиції сидітимуть у різних кабінетах, а представники ООН виступатимуть медіаторами між ними.

Нагадаємо, переговори про мирне врегулювання в Сирії стартували сьогодні ввечері.

Бойкот із боку опозиції став невдачею в першій за останні два роки спробі ООН зібрати за столом переговорів представників головних сил опозиції і влади Асада в намаганні домовитися про припинення громадянської війни в Сирії.

Попередня спроба скликати такі мирні переговори щодо Сирії 2014 року зазнала провалу, і громадянська війна в цій країні триває далі. За час її тривання, а це вже майже п’ять років, у Сирії загинули, за оцінками, понад 250 тисяч людей, мільйони стали внутрішніми вимушеними переселенцями чи біженцями за кордон.

18 грудня Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла проект резолюції на підтримку миру в Сирії. Відповідно до резолюції, ООН має взяти на себе організацію перемовин між урядом Башара Асада та опозицією, усі сторони конфлікту мають припинити бойові дії проти населення країни.

ІА "Вголос": НОВИНИ