“Збройні сили продовжують переслідувати залишки терористичних угруповань в районі Салах ед-Дін в Алеппо, завдаючи їм важкі втрати”, - йдеться у повідомленні.

Розташований на південному сході міста район Салах ед-Дін є головним оплотом діючих в Алеппо бійців Вільної сирійської армії.
Інформація про те, що насправді відбувається в цьому районі, вкрай суперечлива. Так, незалежна сирійська газета “Аль-Ватан” повідомляє у вівторок, що урядові війська взяли під контроль міські райони Салах ед-Дін, Суккарі і Саххур, а також тіснять бойовиків в районах Хамданія, Машхад, Ансарі, Сейф ад-Даула і Забдія.

У свою чергу, озброєна опозиція, яку цитує ряд ЗМІ, говорить про зворотне. Повстанці заперечують, що армія просунулася углиб кварталу Салах ед-Дін. За їхніми словами, вона лише здалеку обстрілює його з танків, артилерії і з вертольотів. Представники Вільної сирійської армії стверджують, що вони як і раніше контролюють 60% Алеппо.

Цю інформацію спростовують люди, які знаходяться на місці подій.

“Бойовики Вільної армії оточені сирійськими військами, які завдають по них удари”, - сказав в телефонній бесіді з РІА “Новости” один з жителів Алеппо, який просив не називати його імені.

Газета “Аль-Ватан” також повідомляє, що бійці Вільної сирійської армії знаходяться у “скрутній ситуації”.

“Алеппо знаходиться практично у стані облоги. Це ускладнює союзникам терористів, таким як Туреччина, Катар і Саудівська Аравія, відправку їм підкріплення, хоча сотні бойовиків, готових вирушити в Алеппо, знаходяться на кордоні з Туреччиною”, - йдеться у повідомленні.

Тим часом, ситуація в сирійській столиці — Дамаску практично нормалізувалася. У центральних районах міста працюють магазини та ринки, державні та приватні установи. Щоправда, на вулицях не настільки людно, як зазвичай. Це, по-перше, викликано місяцем мусульманського посту Рамадан, під час якого віруючі люди прокидаються значно пізніше. По-друге, в Дамаску гострий дефіцит дизпалива, який порушив роботу всіх маршрутних таксі, які в звичайні дні забезпечують левову частку пасажирських перевезень в місті та його передмістях.

Ускладнює життя городянам і велике число блокпостів, встановлених за останні два тижні в кількох районах столиці, особливо на її південних і східних околицях. Через перевірок на дорогах, поїздка з околиці до центру міста, яка займала раніше годину часу, тепер може тривати удвічі або утричі довше. Враховуючи ж, що жителі хочуть повернутися додому до настання сутінків, багато хто воліє нікуди не їздити.

Зберігається напруженість у південних і східних передмістях Дамаска. Щодня в місті чутно звуки вибухів: армія продовжує зачистку навколишніх населених пунктів від ьбойовиків, щоб не дозволити їм знову повернутися в Дамаск. У цих умовах люди намагаються зайвий раз не виходити з дому.

Джерело: ria.ru

ІА "Вголос": НОВИНИ