Блок Бориса Олійника та Михайла Сироти подає до суду позов на Верховну Раду, яка не приймає присягу суддів Конституційного суду України, передає УНІАН.

Блок Олійника-Сироти, "розуміючи всю відповідальність перед народом України та намагаючись навести лад у країні, вирішив використати своє конституційне право та порушити справу проти органів влади", наголошується в повідомленні прес-служби блоку.

У повідомленні зазначається, що позов подається "на захист прав, свобод та інтересів громадян України у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органу державної влади – Верховної Ради України, її посадової особи – голови Верховної Ради України, при здійсненні ними владних управлінських функцій, у тому числі делегованих повноважень, визначених Конституцією та законодавством України, у зв"язку з бездіяльністю щодо забезпечення функціонування України як правової держави і здійснення державної влади в Україні на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову через незабезпечення функціонування в Україні судової влади".

Блок Олійника-Сироти стверджує, що Верховна Рада України не змогла організувати своєчасне прийняття присяги вже призначених 9 суддів Конституційного суду України. "Через повну неспроможність та професійну недбалість Верховної Ради, Україна практично позбавлена найважливішого інструменту – механізму стримувань та противаг", - наголошує Блок Олійника-Сироти.

"Зважаючи на те, що Україна щойно переступила поріг політичної реформи, яка виявилася непрацездатною та неспроможною регулювати державні процеси, така злочинна недбалість кинула Україну у прірву абсолютного хаосу", - переконаний блок Олійника-Сироти.

Крім того, блок вимагає негайного рішення Президента України щодо створення конституційної комісії. (члени блоку Бориса Олійника і Михайла Сироти запропонували Віктору Ющенку створити конституційну комісію для того, щоб виправити помилки з внесенням змін до Конституції України. Зокрема, вони пропонують включити до складу комісії Сергія Головатого, Романа Безсмертного, Володимира Стретовича, Олександра Лавриновича, представників від усіх парламентських фракцій і від блоку Олійника-Сироти адвоката Андрія Федура).

ІА "Вголос": НОВИНИ