На основі економічного націоналізму розвиваються провідні країни світу, тоді як українська влада пропагує або комуністичну, або ліберальну моделі економіки.

Про це у п'ятницю, 1 лютого, під час "Бандерівських читань" розказав директор Українських студій стратегічних досліджень Юрій Сиротюк.

Він наголосив, що вже 28 років Україну намагаються "реформувати", що призвело до масової міграції населення, становлення олігархічної системи та знищення промислового потенціалу.

"Це результат ультраліволіберальних реформ. Кінця цим реформам не видно. Лише економічний націоналізм дасть можливість потрапити у коло успішних країн світу", — зазначив директор УССД.

Юрій Сиротюк наголосив, що багато успішних країн світу змогли стати благополучними та успішними завдяки орієнтації на економічний націоналізм.

"Туреччина свого часу була однією із найвідсталіших країн Азії й Європи. Коли до влади прийшов Кемаль Ататюрк, він проголосив гасло: "Я пишаюся тюрками". За період його правління було повернуто контроль над економікою. Туреччина стала однією з найуспішніших країн на континенті. Завдяки реформам Шарля де Голя Франція здобула енергетичну незалежність та контроль над стратегічними галузями економіки", — зазначив Сиротюк.

Дмректор УССД додав, що завдяки економічному націоналізму успішною стали Японія, Північна Корея, Португалія, Індія. Сиротюк уточнив, що економічний націоналізм — це єдиний шлях розвитку України.

ІА "Вголос": НОВИНИ