Особливо свободівців обурила брутальна зачистка кіосків на ринку «Харківський», що знаходиться у столичному районі «Позняки» - про це 3 січня 2017 року заявив голова націоналістичної фракції в міській раді Юрій Сиротюк, передає прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода».

«Останні події навколо знесення МАФів (малі архітектурні форми) у столиці свідчать про нову тактику влади, яку вона обрала у боротьбі проти представників малого бізнесу, це тактика брутального знесення робочих місць та власності підприємців. Хочу наголосити, що лише слабка влада діє під покровом ночі та застосовує «тітушок». Очевидно, що люди, які прийшли до влади після Майдану, тепер бояться його продовження. Вони наносять превентивні удари по середньому класу, розуміючи, що підприємці завжди були активною частиною суспільства, зокрема ці люди були рушієм Революції Гідності», - сказав Юрій Сиротюк.

Також свободівець наголосив на тому, що його непокоїть вибірковість дій влади, коли сила застосовується надмірно щодо одних підприємців, а на свавілля інших закривають очі.

«Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вважає неприпустимим застосування брутального насилля щодо підприємців, які в усіх європейських країнах є основою державності. Більшість людей, які виходять торгувати на вулицю, роблять це не через веселе життя, а тому, що іншого способу прогодувати сім’ю у них немає. Влада має вирішувати проблему незаконної торгівлі не шляхом брутального знесення МАФів, а шляхом позитивної співпраці з підприємцями, створення умов для розвитку законного бізнесу та його підтримки. Влада має пропонувати альтернативу тим людям, які можуть заробляти кошти й давати робочі місця.

Також є неприйнятним застосування загонів «тітушок» у вирішенні цих господарських проблем. На жаль, візитною карточкою нинішньої влади стало брутальне застосування сили до неугодних. Варто зазначити, що ті самі найманці, які зносять кіоски, минулого року вчинили напад на депутатів Київської міськради. Те, що ці злочинці так і не були покарані, дозволяє їм сьогодні знову застосовувати силу» - наголосив Юрій Сиротюк.

На останок націоналіст заявив, що ВО «Свобода» на першому засіданні Київської міськради у цьому році буде піднімати питання щодо ситуації на ринку «Харківський» та вимагатиме покарати винних у кровопролитті та задіянні «тітушок».

-

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ