«9 травня в ефірі телеканалу «Інтер» відбулася трансляція  так званого «святкового концерту» «Перемога. Одна на всіх». У висловлюваннях ведучих концерту містилися ознаки пропаганди, ксенофобських та антидержавних закидів,  що спотворює уявлення про окремі аспекти історичного розвитку України і дискредитує сучасні процеси в державі, пов'язані з декомунізацією і збереженням національної пам'яті. Зміст концерту «Інтера» принижує гідність громадян України та ставить під сумнів рішення Київської міської ради з проведення політики  декомунізації», – пише у зверненні Юрій Сиротюк.

Також націоналіст наголосив, що подібні дії «Інтера» потребують реакції. Київська міська рада зацікавлена в тому, щоби суб'єкти діяльності телерадіомовлення з повагою ставилися до рішень представників територіальної громади.

Свободівець звертається до постачальників цифрового телебачення з вимогою розглянути можливість виключення телеканалу «Інтер» із пакетів цифрового телебачення.

«У випадку ігнорування звернення вимагатиму профільне комунальне підприємства «Київжитлоспецексплуатація» вжити санкцій до провайдерів», – заявив Юрій Сиротюк.

Нагадаємо, напередодні в Україні розгорівся скандал через те, що на 9 травня телеканал «Інтер» відзняв концерт, присвячений «дню перемоги», де ведучі заявляють про перейменування вулиць в Україні «іменами фашистських злочинців». 

Реагуючи на це, вранці 9 травня представники партії «Національний корпус» заблокували будівлю телеканалу «Інтер», а лідер політсили Андрій Білецький заявив, що «Інтер» і «Опоблок» зробили заявку на громадянську війну.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ