Про це повідомляє прес-служба фракції ВО «Свобода» в Київській міськраді.

Під час розгляду цього питання на  пленарному засіданні голова фракції «Свободи» у Київраді Юрій Сиротюк заявив: «Зараз російський «Мордор» п'ятою колоною йде по Україні так званим хресним ходом під егідою УПЦ МП. Два роки тому церкви Московського патріархату, Києво-Печерська лавра зокрема, стали прихистком Антимайдану та проросійських бойовиків. З початком російсько-української війни священики Московського патріархату, почасти зі зброєю в руках, виступали на боці російських окупантів, приміщення російських церков використовували як склади зброї, а церковний парапет – як трибуну для антидержавних промов. Російський терорист Гіркін-Стрєлков жив під час Революції гідності на території лаври і звідти планував свої злочини. Два роки тому їм не вдалося знищити Українську Державу. Тепер вони намагаються зробити це маршем п’ятої колони. Нині під виглядом псевдовірян на Київ ідуть уже ідентифіковані підручні Гіркіна, які ще за часів Революції гідності вбивали українців, а потім продовжили свої злочини на Сході України».

Також «Свобода» вимагає викликати начальника поліції та начальника СБУ в м. Києві на найближче засідання Київради та припинити практику роздачі землі та майна київської громади релігійній організації, що сіє ненависть і зло.

«Я би хотів почути від правоохоронних органів, як вони будуть зустрічати цих російських бойовиків? Як буде гарантовано правопорядок і безпеку держави та її громадян? Чому ворожа релігійна установа, що прямо працює на російських окупантів, і досі має такі преференції в Україні? У столиці є дуже багато церков Московського патріархату, які фактично виконують функцію блокпостів «русскава міра», а в Москві, приміром, немає жодної церкви Українського патріархату. Тому стратегічно потрібно боротися за створення української православної церкви з центром у Києві та передачу їй усіх церковних святинь», – заявив Юрій Сиротюк.

ІА "Вголос": НОВИНИ