Про це заявив під час виступу у Верховній Раді директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

«Створення САП врятувало НАБУ від нагляду Генеральної прокуратури. Жодного конфлікту між НАБУ і САП немає. Є певне кримінальне провадження, є певні матеріали, які нині передані до компетентних органів. Якщо це стосується кримінального кодексу, то це передано ГПУ, якщо стосується дисциплінарного провадження - комісії прокуратури з дисциплінарних правопорушень», - сказав він, - передає ТСН.

Водночас Ситник запевнив, що детективи НАБУ і прокурори САП працюють у штатному режимі, антикорупційних справ за березень порушено більше, ніж за два останніх місяці.

Нагадаємо, що сьогодні Національне антикорупційне бюро опублікувало у YouTube фрагменти записаних розмов керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Як писав «Вголос», під час прослуховування кабінету керівника САП детективи НАБУ виявили факти тиску на прокурорів та суддів, а також зливу інформації про обшуки.

Директор НАБУ Артем Ситник зазначив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. Натомість очільник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що жодного разу не спілкувався з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим.

Нагадаємо, 3 квітня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький сходив на допит у Генпрокуратуру України. Перед допитом він заявив, що проситиме про відсторонення його від посади на час розслідування кримінального провадження.

Потім главу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького та директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника викликали «на килим» у Верховну Раду.

У ГПУ також заявили, що вже півроку розслідують справу, де фігурує Холодницький. Правоохоронці виявили окремі факти злочинів, які міг вчинити керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Генеральний прокурор України Юрій Луценко також попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання щодо зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури.

ІА "Вголос": НОВИНИ