Про це він заявив сьогодні під час брифінгу у Львові, передає кореспондент «Вголосу».

«Насправді я б розділяв два етапи: перший – прийняття законопроекту і другий – його імплементація і створення цього Антикорупційного суду, зазначив він. Коли ми говорили два роки про те, що цей суд потрібно було створювати, вся еліта була проти. Тут вже різко змінюється ставлення до цього питання, і зараз всі розповідають, яка це перемога».

Також він додав: «Ризики того, що Антикорупційний суд будуть намагатись зробити залежним, будуть намагатися впливати на нього, не зменшились з прийняттям цього закону. Але перший крок, надважливий, зроблено: Президент цей закон підписав».

Артем Ситник  наголосив і на тому, що працівники НАБУ працюють наполегливо та багато, постійно під погрозами. «Передають справу до суду – в суді справа починає просто лежати. Деякі справи по 1,5 року не призначаються до розгляду. І, звичайно, що цей результат не влаштовує ні нас, ні суспільство», – уточнив він.

Тому очільник НАБУ висловив сподівання, що найближчим часом буде прийнятий формальний закон про створення цього суду і почнеться процедура його формування.  

«Ми за цією процедурою будемо дуже уважно спостерігати. Будемо сподіватися, що вдасться створити цю незалежну інституцію, яка буде ставити крапку у тих справах, про які ми говоримо», – розповів Артем Ситник.   

Як писав «Вголос», Верховна Рада ухвалила закон про створення Антикорупційного суду, який вже підписав Президент.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ