Про це повідомляє НВ.

«Зараз, на жаль, я отримую доповідні записки від детективів, що саме з боку конкретної особи в САП йдуть постійні погрози на їхню адресу», - сказав Ситник у відповідь на питання, як складаються його стосунки з Холодницьким після скандалу із прослуховуванням останнього і звинувачення його у неправомірних діях.

На уточнююче питання про те, який характер мають ці погрози, Ситник відповів: «Погрози - ну, ви ж знаєте, що таке бумеранг і як воно повернеться до вас, і тому подібне. Тобто, погрози за ті дії, які були вчинені в рамках розслідування провадження, в рамках якого були, власне, проведені слідчі дії. Це зараз та реальність, з якою ми працюємо».

Ситник також висловив думку, що скарга на Холодницького досить мотивована, що підтверджується висновком доповідача у складі комісії, що розглядає цей випадок.

«Я сподіваюся, що рішення буде відповідним і все це припиниться нарешті. Тому що зараз до мене в пошту приходять доповідні записки від детективів про те, що вони постійно перебувають під погрозами помсти і певної реакції з боку прокурора.. головного антикорупційного прокурора», - заявив також голова НАБУ.

Він зазначив, що останньою «з таких ось реакцій» було провадження щодо так званої бурштиновій справі.

«Я взагалі не зрозумів, у чому тут провадження і навіщо так підігравати фігурантам у справі.. нібито там була якась фальсифікація доказів, і це дивно, тому що ці докази перед направленням подання до Верховної Ради про зняття імунітету вивчалися, всі записи переслуховувалися як детективами, так і прокурорами. Зараз, через уже майже рік, реєструється якесь провадження, що нібито детектив там щось сфальсифікував, якийсь протокол запису, яка була прослухана спільно прокурором і цим детективом. І ця справа переводиться в СБУ для розслідування», - описав ситуацію Ситник.

На його думку, це реакція на дії в рамках розслідування щодо керівника САП.

Голова НАБУ наголосив, що, згідно з 52 сторінками висновків доповідача з приводу скарги щодо Холодницького, яку він направив до комісії, скарга обґрунтована, повністю підтверджена і «це все тягне на звільнення», але останні півтори сторінки присвячені «певному юридичному аспекту, який є в законі про прокуратуру».

«Насправді неправильний аналіз цього нюансу, там висновки доповідача не відповідають нормам закону, тому я сподіваюся, що все-таки Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прийме рішення, яке є адекватною реакцією на ті порушення, які зафіксовані і вже встановлені цим висновком. Сподіваюся, але прогнозувати тут складно», - сказав також Ситник.

Зазначимо, що комісія прокурорів зробила висновки у дисциплінарній справі щодо керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Раніше у ГПУ заявили, що вже розслідують справу, де фігурує Холодницький. Правоохоронці виявили окремі факти злочинів, які міг вчинити керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Генеральний прокурор України Юрій Луценко також попросив Кваліфікаційно-дисциплінарну комісію прокурорів розглянути питання щодо зняття з посади керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Як писав «Вголос», під час прослуховування кабінету керівника Спеціальної антикорупційної прокуратури Назара Холодницького детективи НАБУ виявили факти тиску на прокурорів та суддів, а також зливу інформації про обшуки.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. Керівник ж Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що жодного разу не спілкувався з міським головою Одеси Геннадієм Трухановим.

Раніше Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на «жучок» для прослуховування. Він також сказав, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

ІА "Вголос": НОВИНИ