Про це він сказав на брифінгу 10 серпня у відповідь на питання про зустріч свого першого заступника Гізо Углави з екс-міністром енергетики та вугільної промисловості Едуардом Ставицьким, передає Українська правда.

«Що стосується зустрічі (Углави і Ставицького, - ред)…Не виключаю, ще будуть якісь фотографії з 2011 року, 2001 року, зі школи... Коли я проводив співбесіду з Углавою, про цей факт не було відомо. Якщо вірити, що це був період січень-лютий 2015, тоді не було НАБУ, ми не були знайомі... Ми вважаємо, що це зона відповідальності чинної прокуратури», - відповів Ситник.

«Не важливо, хто з ким зустрічається, важливо те, хто що робить», - додав він.

За його словами, він працює з Углавою 3,5 роки. Він останній з запрошених міжнародних експертів, який ще залишився працювати в Україні.

При цьому Ситник запевнив, що буде карати будь-яких співробітників НАБУ, які порушили закон.

«Двох детективів звільнили з НАБУ за порушення присяги. Ми принципово реагуємо на порушення будь-кого…», - додав очільник відомства.

Ситник також сказав, що він впевнений в Углаві і в кожному, хто працює в НАБУ.

За його словами, навіть на війні вороги сідають і обмінюються полоненими, іноді варто поговорити з тими, хто має вплив.

Ще минулого року директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник допускав припинення українського громадянства свого першого заступника Гізо Углави.

Як відомо, у серпні 2016 року ГПУ спрямувала до Ізраїлю запит щодо видачі Ставицького. Правоохоронні органи Ізраїлю запит отримали, але жодної відповіді поки немає. 

Ставицький переховується під іменем Натан Розенберг, у 2014 році він отримав громадянство Ізраїлю. СБУ оголосила Ставицького в розшук у квітні 2014 року у кримінальному провадженні за ст.191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). 

В обвинувальному акті щодо Ставицького також фігурують статті Кримінального кодексу «легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом», «підробка документів, печаток, штампів та бланків, їхній збут, використання підроблених документів» і «службова фальсифікація».

ІА "Вголос": НОВИНИ