Про це він повідомив на сьогоднішньому брифінгу 10 серпня, коментуючи розслідування щодо очільника кампанії Дональда Трампа та лобіста Віктора Януковича в США Пола Манафорта, пише УП.

«Коли з’явилися матеріали «амбарної книги», де фігурувало це прізвище (Манафорта – ред.). В подальшому було дуже багато запитів зі ЗМІ і детектив, який розслідував цю справу, дав дозвіл на підтвердження, що це прізвище фігурує», - зазначив Ситник.

«Наслідком цього, особисто для мене, було два позови і кримінальна справа про втручання у вибори президента США», - додав він.

За його словами, пріоритетом для НАБУ у цій справі були чинні українські чиновники, які підслідні НАБУ, а не Манафорт. Він зазначив, що в основному у справі фігурували прізвища екс-чиновників.

«Про інформацію, яку опублікували зараз, ми раніше не знали, вона свіжа і ми її опрацьовуємо», - додав Ситник, коментуючи слова свідків у справі Манафорта в США, які говорять про співпрацю американського політтехногога і чинного президента Петра Порошенка.

Очільник бюро додав, що матеріали справи технолога і українських чиновників передали начальнику слідчого управління ГПУ Сергієві Горбатюку.

«Справа передана в Генпрокуратуру. Матеріали справи долучили до справи департаменту Горбатюка. Детективів НАБУ, які розслідували справу, включили в групу слідчої генеральної прокуратури і зараз там проводять розслідування», - пояснив він.

Ситник запевнив, що поки справа була в НАБУ, напрацювання детективів реалізували і певним особам було оголошено про підозру.

Також очільник українського антикорупційного бюро додав, що не знає як рухається справа про його втручання у вибори президента США.

Нагадаємо, 7 серпня на суді над колишнім стратегом та лобістом Януковича Полом Манафортом екс-партнер американця Рік Гейтс заявив, що він та Манафорт допомагали Порошенку на безоплатній основі.

До того перший свідок у справі Манафорта Тед Девайн розповів, що партнер політтехнолога Річард Гейтс пропонував йому працювати на президента Петра Порошенка.

Незадовго по тому у Порошенка «відхрестились» від причетності Манафорта до президентської кампанії. Проте стратег Порошенка, народний депутат Ігор Гринів підтвердив ЗМІ, що у 2014 році зустрічався з американським політтехнологом Полом Манафортом з приводу співпраці.

31 липня в США почався суд над Манафортом, якого звинувачують у відмиванні грошей, ухиленні від сплати податків за майже 10 років співпраці з колишнім керівництвом України.

Слідство вважає, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

ІА "Вголос": НОВИНИ