Про це сьогодні, 2 березня, під час прес-конференції у Львівському національному університеті імені Івана Франка заявив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент «Вголосу».

Зазначимо, завтра, 3 березня, відбудеться робочий візит міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Республіки Польща для участі у поминальних заходах, присвячених роковинам розстрілів українців підрозділами польського підпілля у с. Павлокома в березні 1945 року.

«У нас є сміливість сказати, якою була наша історія. Я багато разів казав полякам: «Я готовий разом з вами вшанувати пам'ять загиблих поляків. А чи готові ви зі мною вшанувати пам'ять загиблих українців? Якщо не готові це не людське ставлення, це не християнське ставлення. Це політика, – зазначив Павло Клімкін. Те, що ми завтра їдемо завтра в Павлокому, це не політика, це шана українцям, яких замордували».

Також він додав: «Те, що зараз робиться в Польщі, коли приймаються меморіальні закони, які начебто мають визначити, якою була наша спільна історія, це позбавлене жодного сенсу. Чому 10 років тому цього не було? Чому українці та поляки могли спільно вшановувати пам'ять і загиблих поляків, і загиблих українців? Ми прекрасно розуміємо, що нас намагалися зіштовхнути тоталітарні режими».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ