[media=153328,153329,153330,153331,153332] 

Про це у коментарі «Вголосу» на фестивалі «Зашків-2017» розповів фронт-мен українського націоналістичного гурту «Залізний хрест» Богдан Жила.

«Сьогодні у межах інтелектуальних бесід ми спілкувалися з молоддю про вплив української музики на сучасного українського націоналіста. Такі фестивалі важливі перш за все для усвідомлення того, що ми окрема нація, що ти українець, що ти не брат з «рускім»», - наголосив Богдан Жила. - Сьогодні молодь інша на Зашкові. Вона більш начитана. Думаю, що події на Сході, війна спричинили відродження української нації. Завдяки радикальним настроям на боротьбу за своє».

За його словами, колись у нас не було ланки, що з’єднювала б українську бойову славу. Зараз вона є – полягає у добровольчому русі: у тих хлопцях, що взяли автомати в руки і пішли воювати.  

«Загалом ми вже вчетверте тут виступаємо. Це для нас традиційний фестиваль. Він важливий тому, що відбувається на землі Коновальця. Цей елемент підкреслює ідейність нашого гурту», - резюмував фронт-мен гурту «Залізний хрест».

Нагадаємо, упродовж 16-18 червня з нагоди 126-ї річниці від дня народження полковника Євгена Коновальця на Львівщині триває традиційний фестиваль «Зашків» під гаслом «Джерело духу».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ