Про це заявила голова фракції «Самопоміч» у Львівській облраді Інна Свистун під час прес-конференції «Авторитаризм голови Львівської облради: останній удар Олександра Ганущина по демократії» у вівторок, 6 червня, повідомляє кореспондент «Вголосу».

За її словами, Олександр Ганущин дуже би хотів, аби депутати її фракції були німими.

Депутат Львівської облради, фракція «Самопоміч», екс-перший заступник голови ЛОР Парасковія Дворянин додала: «Деспотію у Львівській обласній раді я відчувала упродовж 1,5 року, коли працювала першим заступником голови ЛОР. Щодня я розуміла: якщо ти не голосуєш на догоду комусь, якщо ти не голосуєш так, як сказано, то з тобою поквитаються». 

За її словами, кілька тижнів серед сесійним засіданням голова ЛОР мав приватну розмову з  депутатами «Самопомочі» і обмовився: «Ми вашу фракцію будемо продовжувати «мочити». «Ми спочатку подумали, що це жарт або залякування. Але цей жарт втілився у те, що під час останнього засідання сесії ЛОР наших колег позбавили головування у їхніх комісіях.  Зокрема, йдеться про комісію з питань антикорупції, яку очолював Роман Кизима, і яку тепер очолює інший депутат, та комісії Тараса Вервеги з питань євроінтеграції і Михайла Сидоровича, що очолював комісію з питань ПЕК, транспорту, перевезень та зв’язку, які зробили недієздатними. Вважаємо, що ця тенденція у  ЛОР продовжиться».

Як зазначив Роман Кизима, депутат Львівської облради: «відбувається подальша узурпація влади пропрезидентською більшістю. Навіть в найгірші часи Януковича не було такого, аби опозицію позбавляли усіх комісій», - наголосив він.

ІА "Вголос": НОВИНИ