Курортне місто Феодосія в окупованому Росією Криму потерпає через нову катастрофу — сміття з розташованого неподалік полігону завалило населений пункт.

Фото сміттєвих завалів опублікував у своєму Facebook прихильник Росії, блогер Олександр Горний.

«Народ, я, якщо чесно, в шоці від того, що я побачив сьогодні. Величезний сміттєвий полігон у Феодосії — це проблема і дуже велика, але з кожним днем ситуація стає просто катастрофічною. Мало того, що він горить і при певному вітрі в місті дихати не можна, так те, що відбувається там останнім часом це за межею розумного. Сміття летить звідти на всі боки, а зараз на місто. Все навкруги в целофані і смітті!» — обурився Горний.

У тому, що відбувається, він звинувачує місцевих «чиновників».

«Такого я ніколи не бачив, як мінімум, останні роки! За півтора кілометра величезний житловий масив, збудували дитячий садок, будують школу. Замість того, щоб пиляти Крим, нешановні кримські чиновники і депутати, ви б су*и, подумали про людей і екологію», — додав він.

Блогер наголосив, що Феодосію потрібно рятувати терміново.

«Міністерство екології це просто треш, яке, млять, непогано влаштувалося. Проштовхує знову цементний і зерновий термінал, звалища, легалізацію незаконних будівництв, забудову парків, повна дупа в містах із дорогами і багато іншого — це підсумок вашої п'ятирічної роботи. Вас саджати треба, а не медалі до п'ятиріччя »Кримської весни« роздавати», — заявив Горний.

«Народ, Феодосію треба рятувати, потрібно ввести особливий режим для ліквідації цієї екологічної катастрофи в межах міста. На носі курортний сезон і в місті не чешуться. Коктебель просто знищують, а його типу глава — це зразок повного чиновницького неподобства і безвідповідальності. Ну, ось змінили тут в Феодосії главу і що змінилося? Багато вже зараз вкрай розчаровані, немає зворотного зв'язку з людьми, і не зрозуміло чим товариш займається. Погано це», — додав Горний.

Нагадаємо, на початку лютого 2019 року в окупованій Керчі заявили про нову екологічну катастрофу — через незаконний видобуток піску зруйновано дамбу, яка не давала відходам потрапляти у море.

Як писав «Вголос», 27 серпня на півночі Криму стався викид в атмосферу невідомої речовини. Постійний представник Президента України в АРК Борис Бабин повідомив, що в деяких селах окупованого Російською Федерацією Криму ситуація зі забрудненням повітря та земель критична; він не виключає, що РФ може виробляти компоненти хімзброї у Криму.

Після того, як на території окупованого Росією українського півострова Крим стався викид невідомої речовини, на аналогічні симптоми і наліт почали скаржитися жителі Херсонської області.

Україна передала інформацію про викиди до ООН, ОБСЄ, ВООЗ і “Міжнародний комітет Червоного хреста”. 4 вересня з’явилась інформація про те, що концентрація сірчистого ангідриду в повітрі перевищила норму. Робота заводу «Титан» була зупинена на два тижні, а у школах регіону оголосили позапланові канікули для дітей.

Нагадаємо, хімічна отрута з окупованого Криму дісталася материкової України. 15 дітей із підозрою на хімічне отруєння ушпиталили до Херсонської обласної лікарні. В усіх однакові симптоми — слизотеча, ларингіт. Припускають, що діти отруїлися від викидів заводу «Кримський титан».

На адмінмежі з анексованим Росією Кримом прикордонники скаржилися на нудоту та головний біль через випари невідомої речовини на заводі «Кримський титан».

Як заявив очільник МЗС Павло Клімкін, дії російської влади на території анексованого Криму призводять до екологічної катастрофи.

Президент Петро Порошенко звинуватив у складній екологічній ситуації в Армянську та на півдні Херсонщини російську армію.

8 вересня в окупованому Криму від викидів заводу кримський “Титан” постраждали фермерські угіддя, зокрема, виноградники.

20 жовтня в окупованому Криму у місті Армянськ знову запустили завод “Титан”,який зупинили через шкідливі викиди, що призвели до масової евакуації дітей із міста.

ІА "Вголос": НОВИНИ